Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Енергетики ДТЕК продовжують повертати світло на звільнені території Київщини: лікарні, сільради, школа і аптека в Загальцях та Гостомелі, вузол зв’язку в Макарівському районі та 34 000 домівок

Протягом тижня, з 18 по 24 квітня включно, аварійні бригади ДТЕК повністю або частково повернули світло у 78 населених пунктів Київській області, що були знеструмлені через бойові дії. Знову зі світлом 34 326 домівок*, лікарні, сільради, школа і аптека в Загальцях та Гостомелі, вузол зв’язку в Макарівському районі. Електромонтери ДТЕК щоденно два місяці поспіль відновлюють електропостачання в районах Київщини після бойових дій і планують полагодити всі мережі та повернути світло всім мешканцям Київщини до 1 червня.

За минулий тиждень, з 18 по 24 квітня, електромонтери ДТЕК відновлювали електропостачання у 78 населених пунктах Київської області. Щоденно енергетики обстежували лінії в містах та селах і поступово лагодили електроінфраструктуру. Світло повернули для 34 326 домівок, а також важливим об’єктам інфраструктури: лікарням, сільрадам, школі і аптеці в Загальцях та Гостомелі, вузлу зв’язку в Макарівському районі.

Зокрема, за 24 квітня частково відновили електропостачання в Бучанському районі в населених пунктах: Буча, Гостомель, Ірпінь, хутір Незаможних, Діброва, Козинці, Микуличі, Немішаєвє. У Вишгородському районі частково відновили світло у селі Розважів.

З 3 квітня, відколи українські військові звільнили Київщину від російських загарбників, енергетики повернули світло для майже 60% всіх родин, що лишилися без світла через бойові дії. З електропостачанням тепер понад 90 тисяч родин на Київщини. Без світла залишаються 50 тисяч домогосподарств у 93 населених пунктів. Енергетики планують повернути світло всім мешканцям Київщини до 1 червня.

Зокрема, 18 квітня енергетики ДТЕК планують виконувати роботи з відновлення електропостачання у 19 населених пунктах Бучанського та Вишгородського районів. Також продовжуються роботи з повернення світла за заявками споживачів, що повертаються у свої будинки на звільнених територіях.

Енергетики всіх операторів системи розподілу ДТЕК Мережі згуртувалися, щоб відновити все зруйноване окупантами. В Київській області допомагають відновлювати зруйновані мережі енергетики ДТЕК з Одещини, Дніпропетровщини та Києва. Електромонтери приступають до роботи одразу після розмінування цих територій українськими військовими та отримання дозволу від Збройних сил України для доступу до місць пошкоджень. В першу чергу аварійні бригади відновлюють високовольтні мережі 110-35 кВ, які забезпечують електропостачання населених пунктів. Після цього ремонтують розподільчі мережі 10-0,4 кВ, що живлять безпосередньо житлові будинки. Також фахівці компанії опрацьовують заявки споживачів в тих містах та селах, де вже повністю повернули світло в населені пункти по мережам 10 кВ й приступили до виконання ремонтів в мережах 0,4 кВ.

Аварійні бригади енергетиків безперервно працюють вже 61 добу, щоб оперативно відновлювати електропостачання населених пунктів у Київській області, які постраждали через бойові дії. Електромонтери ДТЕК разом із лікарями, волонтерами, постачальниками найнеобхідніших продуктів харчування та ліків, роблять все від них залежне, щоб підтримати Україну та українців у складних умовах.

Використовуйте лише офіційні канали інформації та зберігайте спокій. Фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі готові приймати ваші звернення та відповідати на всі запитання через дистанційні канали обслуговування: сайт компанії, соцмережі, кол-центр, чат-боти в Telegram та Viber, які можна знайти за назвою «ДТЕК Київські регіональні електромережі».

Ми працюємо 24/7, щоб електропостачання будинків та підприємств залишалося надійним.

*з урахуванням домогосподарств, які доводилося підключати по декілька разів, через постійні руйнування у період активних бойових дій

Коментарі