Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ЩИРІ ВІТАННЯ З ЮВІЛЕЄМ КИЇВСЬКОМУ КАРТОННО-ПАПЕРОВОМУ КОМБІНАТУ!

Ми пишаємося, що вже понад 40 років на території міста провадить свою потужну діяльність одне з найбільших підприємств Європи з випуску картонно-паперової продукції – Київський картонно-паперовий комбінат.

30 березня 2022 року виповнилося 40 років від того дня, коли було здано в експлуатацію перший пусковий комплекс для виготовлення некрейдованого картону. Так було розпочато паперове виробництво.

Велика історія підприємства розпочалася ще в далекому 1969 році, коли «Укргіпробум» розробив ТЕО будівництва Київської картонної фабрики.

У 1977 році розпочато будівництво комбінату та житлового мікрорайону, а 1 лютого забито першу палю під головний виробничий корпус. У 1979 році підприємство перейменовано в споруджуваний Київський картонно-паперовий комбінат.

4 лютого о 23 год. 30 хвилин було отримано перший картон.

Розпочався поважний виробничий шлях підприємства, яке стало відомим не тільки в Україні, а й далеко за її межами.
1983 рік став роком перших експортних поставок, адже вже було здано в експлуатацію другий пусковий комплекс, завдяки якому виготовляли 100 тис. тон некрейдованого картону та 20 тис. тон аркушевого картону на рік.

Потужність виробництва з кожним роком зростала і станом на 1986 рік було освоєно 200 тис. тон на рік.

1987 рік теж можна назвати історичним, адже було отримано перший туалетний папір, який в майбутньому стане брендовим.

1992-1999 рр. – цей період був найскладнішим етапом у житті комбінату, але і в цей час була проведена велика робота з освоєння нових видів продукції та введення нового устаткування.

У 2005 році було отримано сертифікат відповідності системи управління якістю вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2000.

Протягом 2009-2018 рр. комбінат розробив багато проєктів із модернізації наявного устаткування та складських приміщень, які успішно працюють і зараз.

На сьогоднішній день Київський картонно-паперовий комбінат є лідером серед промислового потенціалу нашого міста, а також вагомим платником податків до місцевого бюджету.

Від імені Обухівської громади та себе особисто хочу привітати колектив комбінату та керівний склад з 40-річним ювілеєм!

Зичу подальшого потужного розвитку, народження нових ідей та втілення найсміливіших планів підприємства, процвітання та успіху в усіх напрямках виробничої діяльності.

Бажаю колективу міцного здоров’я, добра, благополуччя, мирного неба.

Перемоги нам усім!

Коментарі