Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Про забезпечення пожежної безпеки в екосистемах

Наша країна уже 33 день живе в умовах війни. Українська армія тримає оборону і дає відсіч російським військам.

В той же час на території Київської області останніми днями спостерігається значне збільшення кількості пожеж в екосистемах. Так, лише з початку березня на території Обухівського району виникло 83 пожежі, більшість з яких це пожежі сухої рослинності.

Під час війни роботи для рятувальників побільшало в рази. Підрозділи ДСНС ліквідовують численні пожежі після обстрілів та авіа ударів, допомагають при евакуації населення.

Поряд з тим, колосальне навантаження на рятувальників створюють палії сухої рослинності. Пожежно-рятувальні підрозділи, замість того, щоб рятувати людські життя, розміновувати території та розбирати завали після бомбардувань, змушені ліквідовувати підпали сухостою, для гасіння яких витрачається значна кількість палива, яке так необхідне нашим збройним силам.

Крім того, спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями Збройних сил України та територіальної оборони, подання світлових сигналів російським військам.

Також слід зазначити, що законодавством заборонено самовільне випалювання сухої рослинності, а порушення цієї вимоги карається штрафом від 3 тис. 60 грн. до 6 тис. 120 грн. для громадян та від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн. для посадових осіб. Разом з тим, в умовах війни, коли необхідно приходити на допомогу людям, жодні гроші не вартують того часу, який рятувальники витрачають на гасіння пожеж сухої рослинності.

При виявлені осіб, що здійснюють випалювання сухої рослинності негайно повідомляти за телефоном 101.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі