Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Громадське обговорення щодо припинення діяльності Германівської гімназії Обухівської міської ради Київської області

з 1 вересня 2023 року

Найменування організатора громадського обговорення – Обухівська міська рада.

Мета: оптимізація мережі закладів загальної середньої освіти Обухівської міської територіальної громади.

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:
– Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).
– Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.
– Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.
– У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Згідно з Конституцією України (ст. 143): «Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26): «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

Відповідно до фактичної мережі класів в 2-х закладах загальної середньої освіти Германівського старостинського округу – 225 учнів. Середня наповнюваність класів – 14 учнів у класі.

Вартість утримання одного учня у Германівській гімназії складає – 47985 грн, у Германівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. імені братів Гетьманів – 46171 грн. При об’єднанні двох закладів збільшиться середня наповнюваність класів до 28 учнів та зменшиться вартість утримання одного учня, з’явиться додаткова можливість у поповненні матеріально-технічної бази закладу.

Запрошуємо жителів Обухівської міської територіальної громади долучитися до громадського обговорення щодо реорганізації вищезазначеного закладу освіти.

Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 08703, м. Обухів, вул. Каштанова, 13 (Управління освіти Виконавчого комітету Обухівської міської ради).

Адреса, за якою можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: 08703, м. Обухів, вул. Каштанова, 13 (Управління освіти Виконавчого комітету Обухівської міської ради), електронна адреса: obyhiv-yo@ukr.net.

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Коломієць Олена Геннадіївна, начальник управління освіти Виконавчого комітету Обухівської міської ради .

Контактна особа – Дубровська Аліна Петрівна – заступник начальника управління освіти Виконавчого комітету Обухівської міської ради, тел. +38 (099) 453-56-26.

Проєкт рішення Про припинення діяльності Германівської гімназії Обухівської міської ради Київської області шляхом приєднання  до Германівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені братів Гетьманів Обухівської міської ради Київської області

 

Коментарі