Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ВВЕДЕННЯ КОМЕНДАНТСЬКОЇ ГОДИНИ НА ТЕРИТОРІЇ ОБУХІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

  1. Згідно з Розпорядженням КОДА 94 від 24.02.22 р. “Про введення комендантської години на території Київської області” та Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” на території нашої громади вводиться КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА З 22:00 ГОДИНИ ДО 7:00 ГОДИНИ.

Що представляє собою комендантська година та її умови:
Це заборона перебувати в певний час доби та на певний час на вулицях та в громадських місцях населеного пункту під час воєнного стану з метою встановлення та підтримки громадського порядку.
Виконання та контроль за цим покладається на озброєні комендантські патрулі з числа військовослужбовців та поліції.

Якщо людина в заборонений час – протягом комендантської години знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право затримати дану особу і перевірити в неї наявність документів чи підтвердити обставини про відсутність документів, які б надавали право перебувати на вулиці.
В разі потреби патруль може оглядати речі, багаж, транспортні засоби, службові приміщення та житла затриманих осіб.
При навмисному опорі з боку затриманої особи патрулем може бути застосована фізична сила чи вогнепальна зброя.
При встановленні правових підстав порушення дана особа може бути затримана і доставлена до відповідного пункту перевірки для оформлення по факту порушення відповідних документів та можливого притягнення даної особи до юридичної відповідальності на підставі рішення відповідного органу чи суду.

Коментарі