Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ДТЕК скоротив час аварійних відключень в Ірпені, Гостомелі та Бучі

ДТЕК Київські регіональні електромережі у 2021 в рамках програми Велике оновлення мереж завершив реконструкцію підстанції «Гостомель», модернізував лінії та встановив реклоузери на мережах Ірпінського енерговузла. Оновлення ліній та обладнання дали змогу зменшити тривалість аварійних відключень на 15% у порівнянні з 2020 роком у Ірпені, Гостомелі, Бучі, Горенці та інших прилеглих селищах.

Ірпінь та прилеглі села громади стрімко розвиваються. Для того, аби задовольнити зростаючу потребу клієнтів у напрузі та надійному електропостачанні ДТЕК Київські регіональні електромережі у 2021 році реалізував низку важливих інфраструктурних проєктів на мережах Ірпінського енеговузла. Завдяки цьому компанії вдалося зменшити тривалість аварійних відключень на 15% з 570 хвилин у 2020 році до 480 хвилин у 2021 році.

Так, у листопаді компанія відкрила підстанцію 110/10 кВ «Гостомель», яка живить Гостомель, Ірпінь, Бучу, Мощун, Горенку та інші навколишні села. Реконструкція підстанції дала змогу збільшити потужність енергооб’єкту з 32 до 50 МВт, а отже зменшити ризики аварій через перенавантаження мереж.

«ДТЕК чує і розуміє потреби клієнтів. Ми збільшуємо потужність наших підстанцій та оновлюємо мережі Приірпіння для комфорту наших клієнтів, щоби надалі відключення світла траплялися якомога рідше. Завдяки цьому тривалість аварійних відключень у 2021 році зменшилася на 90 хвилин. Оновлення мереж стало можливо завдяки запровадженню стимулюючі інвестиції RAB-тарифів та збільшенню інвестиційної програми нашої компанії на 112% у 2021 році», — підкреслив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Крім того, ДТЕК Київські регіональні електромережі реконструював низку кабельних ліній, зокрема, по вулиці Курській та Університетській у місті Ірпінь. Для цього компанія використала кабелі нового покоління зі зшитого поліетилену, які є більш стійкими до перенавантаження. Кабелі мають менший вплив на довкілля через відсутність просоченого маслом ізоляційного паперу, а також свинцевих та алюмінієвих оболонок.

На лініях Ірпінського енерговузла встановили 13 реклоузерів – два з них безпосередньо в місті Ірпінь. Ці пристрої самостійно відновлюють електропостачання в разі незначних аварій та передають диспетчерам інформацію про стан роботи мережі в онлайні. Якщо пристрій не зможе відновити електропостачання – диспетчер ДТЕК Київські регіональні електромережі знатиме точне місце аварії та відразу направить туди ремонтну бригаду.

У 2022 році ДТЕК Київські регіональні електромережі продовжить Велике оновлення мереж Ірпінського енерговузла. Компанія модернізує високовольтну лінію електропередач 110 кВ «Північна-Біличі-Ірпінь» та збудує від неї відгалуження на підстанцію 330 кВ «Західна». Це дасть змогу приєднати мережі Ірпень до нового джерела живлення та підвищити стабільність електропостачання. Фахівці компанії прокладуть нові електрокабелі в тих місцях, де місцева влада планує заміну дорожнього покриття і там де старі кабельні мережі перевантажені через підвищення електроспоживання. Також до кінця року ДТЕК Київські регіональні електромережі встановить щонайменше 7 реклоузерів на лініях електропередач Ірпінського енерговузла.

Раніше ДТЕК Київські регіональні електромережі опублікував відео з відкриття підстанції 110/10 кВ «Гостомель».

Коментарі