Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-річницю виведення військ з Афганістану

15 лютого в день християнського свята Стрітення Господнього в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня, 33 роки тому, відбулося остаточне виведення радянських військ з території Республіки Афганістан.

Сьогодні на території нашої громади в Обухові та с. Гусачівка пройшли заходи з покладанням квітів біля пам’ятників воїнів-інтернаціоналістів.

Ми глибоко шануємо людей, яким довелося в мирні, повоєнні часи виконувати нелегкий та відповідальний інтернаціональний обов’язок в «гарячих точках» різних країн, в тому числі й в Афганістані.

Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат. Тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, – наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся, – також наш співвітчизник.

За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні – понад 150 тисяч ветеранів афганської війни.

Багатьом військовим не судилось побачити свою батьківщину та рідні сім’ї, які віддано чекали на них. Священною є пам’ять про їх героїзм та мужність.

В глибокій шані схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув.

З вдячністю звертаємося до тих, хто живе поряд з нами.

Ви є прикладом мужності, військового обов’язку та чоловічого побратимства для молодого покоління.

Честь і слава воїнам-«афганцям», учасникам та ветеранам інших війн, локальних конфліктів та миротворчих місій! Ви стояли на Майдані, коли розпочалася Революція Гідності, ви воюєте зараз пліч-о-пліч з воїнами на сході країни.

Зичимо вам міцного здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості у завтрашньому дні, довгих років життя, щастя і добра, добробуту та успіхів, миру й тиші на життєвих стежках!

Коментарі