Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів

До вибухонебезпечних предметів відносяться різноманітні боєприпаси, знайти які можна практично скрізь: в лісі, в старому окопі, на свіжозораному полі, на власному городі і навіть на вулицях населених пунктів. Більшість із них залишились нам у спадок після минулих війн.

Зовнішній вигляд боєприпасів від тривалого перебування в ґрунті або у воді сильно змінюється: під впливом вологи вони деформуються, іржавіють, проте вони не втрачають здатності вибухати навіть від невеликого тертя, струсу чи легкого удару.

Щоб уникнути нещасних випадків, пам’ятайте: доторкатися до вибухових або невизначених предметів не можна, бо це небезпечно для життя. Виявивши вибухонебезпечні предмети далеко від населених пунктів, треба добре запам’ятати дорогу до того місця, де їх виявлено, поставити біля них пам’ятну мітку.

Про знайдені вибухонебезпечні предмети треба негайно сповістити працівників місцевого самоврядування, державної служби з надзвичайних ситуацій (101), поліції (102), найближчого підприємства, школи або просто дорослих, які є поблизу. До жодних самостійних дій вдаватися не можна!

Шановні мешканці Київської області! Дотримуйтесь правил безпеки!

В екстрених ситуаціях телефонуйте «101»!

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі