Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки – онлайн

Протипожежна декларація є документом, що дає право на початок роботи новоутворених підприємств або початок використання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин). Декларація заповнюється і подається до територіального органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій або до ЦНАП за місцем розташування об’єкта нерухомості, а також суб’єкт господарювання має можливість отримувати адміністративні послуги, що надаються Державною службою України з надзвичайних ситуацій, дистанційно в електронному вигляді (онлайн).

Постанова Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 р. № 80 «Про внесення змін до Порядку подання і реєстрації декларації з питань пожежної безпеки», якою реалізовано зазначений механізм для подання на реєстрацію декларацій, значно спрощує відносини між суб’єктами господарювання та контролюючим органом.

Електронна послуга доступна за посиланням:
https://e-services.dsns.gov.ua/
https://www.kmu.gov.ua/ua/services

Електронні форми документів з автоматичною перевіркою та підказками максимально мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.

Відповідно до затвердженої Кабінетом Міністрів України Концепції розвитку електронного урядування України і плану її впровадження, електронна послуга з реєстрації Декларації про відповідність протипожежним вимогам включена до 100 першочергових і найбільш пріоритетних до впровадження у відповідності до потреб бізнесу і суспільства. Відповідно «Кодексу України про адміністративні правопорушення» суб’єкти господарювання які подали недостовірні відомості у декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки несуть адміністративну відповідальність передбачену ст. 164 що тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 грн. – 34000 грн.), та згідно ст. 175-2 здійснення господарської діяльності без поданої декларації тягне за собою накладення штрафу – від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2550 грн. – 3400,00 грн.).

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі