Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

НА БАЗІ МІСЬКОГО ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ РОЗПОЧАТО СЕРІЮ СЕМІНАРІВ-ТРЕНІНГІВ З НАДАННЯ ПЕРШОЇ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

50 000 – саме стільки українців щорічно можна врятувати за умови своєчасного надання домедичної допомоги.

Професійно таку допомогу надають, звичайно ж, медики, але не завжди швидка допомога може прибути вчасно на місце події. Тому вміння кожного, а особливо тих, хто працює в закладі освіти, надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у порятунку життя людини.

За ініціативи управління освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради з 15.11.2021 р. на базі Інклюзивно-ресурсного центру розпочато серію семінарів-тренінгів з надання першої домедичної допомоги, організованих для медичних сестер закладів освіти Обухівської міської територіальної громади та педагогічних працівників, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами.

Заняття проводились за новими стандартами із сучасним обладнанням під керівництвом інструктора, головного спеціаліста КЗ КОР «Київський обласний молодіжний центр» Трегуба Р.Г., який ділився знаннями та досвідом в новій, нетиповій і надзвичайно захоплюючій манері.

Медичних сестер та педагогічних працівників закладів освіти Обухівської МТГ навчали правил безпеки при наданні першої медичної допомоги, долати психологічний бар’єр перед наданням допомоги потерпілому, рятувати та підтримувати життя людей до приїзду швидкої допомоги, відпрацьовувати практичні навики серцево-легеневої реанімації(BLS) на сучасних манекенах-тренажерах з використанням захисних масок-клапанів та за допомогою дефібрилятора.

Учасники семінару-тренінгу отримали корисні знання та навички і з нетерпінням чекають нових тренінгів.

Коментарі