Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Дотримуйся правил пожежної безпеки. Не провокуй пожежі в екосистемах

Розпочався пожежонебезпечний період, коли достатньо лише необачно кинутого недопалка у суху траву, як миттєво пожежа набуває загрозливих масштабів. Вітряна погода сприяє дуже швидкому поширенню вогню.

Рятувальники стикаються з проблемою недотримання людьми правил пожежної безпеки в природніх екосистем. Як результат – масштабні пожежі на відкритій території, непоправна шкода екології та чималі матеріальні збитки. Пам’ятайте, користуватись вогнем для знищення сухої трави та сміття категорично заборонено. Адже ці необдумані дії можуть призвести до розповсюдження вогню на житлові, господарські споруди та дачні садиби.

Гасіння лісових пожеж та загорянь на відкритій території пов’язане з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів. Від своєчасного виявлення загорання і гасіння на початковій стадії залежить подальший успіх ліквідації пожежі та розміри збитків. Нажаль, непоодинокими є випадки, коли полум’я з невеличкого загоряння перекидалося на дерева та господарчі будівлі.

За статистикою Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області з початку цього року на території Обухівського району виникло 867 пожеж, 500 з яких це пожежі в природніх екосистемах.

В усіх випадках вогнеборці вчасно приборкали полум’я та запобігли його розповсюдженню на більш значну територію.

Рятувальники вкрай стурбовані та звертаються до громадян з проханням бути пильними, обережними, дотримуватись правил пожежної безпеки в житловому секторі та не провокувати пожежі в природніх екосистемах.

Але, якщо вже так сталося, що невинне багаття переходить у неконтрольоване розповсюдження вогню у велику пожежу, одразу телефонуйте до Служби порятунку «101».

Обухівське РУ ГУ ДСНС України у Київській області

Коментарі