Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Засідання «круглого столу» з представниками територіальних громад та платниками податків щодо одноразового декларування активів та новацій у застосуванні ПРРО

В рамках роз’яснювальної роботи відбулося засідання «круглого столу» начальника Обухівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Світлани Бєляєвої з представниками територіальних громад та платниками податків. Темою заходу було «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичними особами. Застосування РРО/ПРР – все що потрібно знати платникам».

Начальниця ДПІ відмітила, що до 01 вересня 2022 року усі бажаючі резиденти та нерезиденти мають можливість легалізувати свої активи. Зауважила, що добровільне декларування – це реальний шлях для легалізації активів та наголосила, що подання декларації є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Також, Світлана Бєляєва акцентувала увагу присутніх, на основних аспектах щодо реєстрація ПРРО. Наголосила, що реєстрація здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316603), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій. Таким чином, після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Наприкінці заходу учасники мали можливість задати питання як з одноразового декларування, так і з новацій в застосуванні ПРРО та отримати на них кваліфіковані відповіді.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі