Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Легалізація заробітної плати. Оформлення трудових відносин. Алгоритм подання повідомлення про прийняття на роботу працівників – тема засідання «круглого столу»

21 жовтня 2021 року відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Легалізація заробітної плати. Оформлення трудових відносин. Алгоритм подання повідомлення про прийняття на роботу працівника».

У заході взяли участь начальник Обухівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Київській області Олена ШВЕЦЬ, представники територіальних громад, громадських установ та платники податків.

Під час засідання Олена ШВЕЦЬ звернула увагу роботодавців на важливість офіційного працевлаштування найманих працівників. Адже працівник, який працює нелегально, позбавляється соціального страхування, виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, допомоги у разі настання нещасного випадку під час виробничого процесу, виплати своєчасно та не нижче мінімальної заробітної плати, офіційної відпустки, відпустки по догляду за дитиною та багатьох інших гарантій. А роботодавець ризикує отримати значні штрафні санкції.

Начальник відділу зазначила, що неофіційні трудові відносини сприяють розвитку «тіньових» схем оплати праці, дають змогу роботодавцям уникнути витрат на сплату до бюджетів податків та внесків на фонд оплати праці.

Олена ШВЕЦЬ наголосила, що проблему тіньової зайнятості можна вирішити лише спільними зусиллями.

Наприкінці заходу було надано відповіді на запитання учасників заходу.

Обухівський сектор організації роботи

Коментарі