Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Зустріч у Миронівській ДПІ щодо електронних сервісів та одноразового декларування за допомогою електронного кабінету

В Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбулася зустріч із представниками Миронівської ОТГ та суб’єктами господарювання, де розглядалися питання щодо електронних сервісів та одноразового декларування за допомогою електронного кабінету.

Зустріч провела заступник начальника Миронівської ДПІ Тетяна ЯБЛОНСЬКА.

Вона зазначила, що електронні сервіси ДПС за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою.

Державна податкова служба надає безкоштовне програмне забезпечення: «Електронний кабінет» і «Єдине вікно подання електронної звітності».

Заступник начальника зауважила, що «Електронний кабінет» – це персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може без використання спеціального встановленого клієнтського додатка. Цей сервіс дає можливість не лише подати звітність та різноманітну документацію, а ще й сплатити податки.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

Також, Тетяна ЯБЛОНСЬКА проінформувала присутніх про основні аспекти та механізм проведення добровільного декларування. Зокрема говорила про активи, які можуть бути задекларовані, про те, хто має їх задекларувати, за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи, та про те, в які терміни має бути сплачено одноразовий збір.

Учасники заходу мали можливість задати питання як з одноразового декларування, так і з інших питань податкового законодавства та отримати на них кваліфіковані відповіді.

Миронівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі