Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Зустріч з колективом Управління Державної казначейської служби у Кагарлицькому районі Київській області щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів

Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичними особами, яке стартувало 1 вересня 2021 року і триватиме до 1 вересня 2022 року, розповіла начальник Кагарлицької ДПІ ГУ ДПС у Київській області Людмила Циганок під час зустрічі з колективом Управління Державної казначейської служби у Кагарлицькому районі.

Начальниця ДПІ відмітила, що до 01 вересня 2022 року усі бажаючі резиденти та нерезиденти мають можливість легалізувати свої активи. Вказувати джерело їх походження держава не вимагає, натомість гарантує повну конфіденційність зазначених у декларації даних.

Також, Людмила Циганок зазначила, що із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір, зокрема, 5 відсотків щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні; 9 відсотків щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном; 2,5 відсотка щодо мінімальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом.

Акцентувала увагу присутніх, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається на добровільній основі, виключно декларантом в електронній формі через електронний кабінет, вхід до якого здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису. Також, на вебпорталі ДПС у банері «Одноразове добровільне декларування» можна ознайомитися з прикладами заповнення декларації, нормативно-правовими актами та іншими роз’яснювальними матеріалами.

Кагарлицька ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі