Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Семінар-практикум з громадянами Обухівщини щодо нових можливостей Електронного кабінету та подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

Сьогодні фахівцями Обухівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Київській області в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії, проведено черговий семінар-практикум для платників податків щодо нових можливостей Електронного кабінету та добровільного декларування активів фізичних осіб.

В заході обговорили переваги подання податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку, а також начальниця Обухівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Світлана БЄЛЯЄВА зазначила, що за рахунок використання сучасних інформаційних технологій електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг.

Наголосила на максимальному залученню територіальних громад до використання електронних сервісів щодо отримання податкової інформації.

Заступниця начальника інспекції Оксана ЧЕРНЕНЬКА довела до присутніх основні аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб (далі Декларація).

Зауважила, що Декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021 до 01.09.2022 через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Форму Декларації та Порядок її подання затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439. Також, Оксана ЧЕРНЕНЬКА провела практикум з платниками щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через вебпортал ДПС.

Наприкінці заходу учасникам практикуму надано відповіді на запитання та рекомендовано підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новинами на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/.

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі