Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Зустріч з керівництвом Миронівської територіальної громади щодо спілкування з податковою за допомогою електронних сервісів та добровільного декларування статків

28 вересня відбулася зустріч начальника Миронівської ДПІ Олега Сколоти з керівництвом Миронівської територіальної громади щодо спілкування з податковою за допомогою електронних сервісів та добровільного декларування статків.

Під час заходу фахівець податкової служби докладно проінформував учасників зустрічі, що з 01 січня 2021 року змінився порядок інформування Державною податковою службою України органів місцевого самоврядування (вимоги статті 12 Податкового кодексу України).

Детально Олег СКОЛОТА зупинився на питаннях електронної взаємодії між податковою службою та громадами через інформаційно-телекомунікаційну систему – Електронний кабінет завдяки якій, органи місцевого самоврядування, сформувавши відповідний запит, мають змогу отримати, для подальшого використання в роботі звітність у розрізі платників податків, які сплачують податки на відповідні території.

Зазначив, що лише відкрита співпраця органів ДПС та місцевого самоврядування дає можливість вирішити питання щодо забезпечення збільшення надходжень до місцевого бюджету.

Під час зустрічі не обійшли увагою актуальні нині питання податкової амністії. Олег Сколота детально зупинився на об’єктах добровільного декларування та активах, які звільняються від декларування. Повідомив про ставки оподатковування активів та терміни, у які необхідно сплачувати збір.

Наприкінці заходу надав вичерпні відповіді на запитання, що надходили від представників територіальної громади.

Миронівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі