Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Онлайн-зустріч з громадянами Обухівщини щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

Сьогодні в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб начальниця Обухівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Світлана БЄЛЯЄВА провела онлайн-зустріч з громадянами Обухівщини, де розглядалися питання щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація).

Начальниця інспекції зазначила, що з 01 вересня 2021 року громадяни мають право задекларувати свої активи з яких не були сплачені податки і таким чином легалізувати їх.

Зауважила, що Декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021 до 01.09.2022 через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Наголосила, що подати нову звітну Декларацію декларант має право у випадках уточнення інформації, зазначеної у попередньо поданій Декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Також, зазначила перелік активів, щодо яких не здійснюються нарахування та сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування Світлана БЄЛЯЄВА акцентувала увагу присутніх, що подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Наприкінці заходу учасникам зустрічі надано відповіді на запитання та рекомендовано долучитися до інформаційних ресурсів ДПС.

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі