Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Зустріч з відділом обслуговування громадян №13 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного Пенсійного фонду України у Київській області щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

В Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області пройшла зустріч з представниками відділу обслуговування громадян №13 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного Пенсійного фонду України у Київській області, де розглядалися питання щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Зустріч провела начальник Обухівської ДПІ Світлана БЄЛЯЄВА.

Начальник інспекції зазначила, що З 01 вересня 2021 року громадяни мають право задекларувати свої активи з яких не були сплачені податки і таким чином легалізувати їх.

Відповідні положення містить Закон України від 15.06.2021 №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», окремі норми якого набули чинності 21 липня 2021 року.

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору, та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30-ти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування є грошова вартість відповідного об’єкта декларування або номінальна вартість грошової вимоги, у тому числі за позиками, наданими третім особам.

Світлана БЄЛЯЄВА акцентувала увагу присутніх, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі. Подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Наприкінці заходу учасникам зустрічі надано відповіді на запитання та рекомендовано долучитися до інформаційних ресурсів ДПС.

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі