Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

У Київській області на 12% зросла кількість домашніх сонячних електростанцій

ДТЕК Київські регіональні електромережі за 6 місяців 2021 року приєднав до мереж понад 300 просьюмерів*. Збільшивши, таким чином, їхню загальну кількість на 12%. Тепер в Київській області – 2,6 тисячі домогосподарств, які виробляють екологічно чисту електроенергію. Вони забезпечують не тільки власні потреби, а й продають залишок електроенергії у мережу.

«ДТЕК трансформує бізнес згідно з Новою стратегією 2030, яка заснована на принципах ESG, цінностях і відповідальності за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. Щорічно наша компанія серед лідерів за кількістю приєднаних сонячних електростанцій до мереж в Україні. Ми створюємо максимально комфортні умови для підключення СЕС. Вже зараз активно використовують відновлювані джерела енергії 2,6 тисячі сімей в області. З початку року компанія приєднала 332 домашніх електростанцій. Їхня сукупна потужність – 8309 кВт», – розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Відповідно до інфографіки Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України всього на сьогодні в країні налічується понад 35 400 родин, які перейшли на електроенергію з енергії сонця. Загальна потужність таких СЕС – 933 МВт. Київська область входить до п’ятірки регіонів-лідерів, де спостерігається найбільша кількість СЕС приватних домогосподарств. Так, у Дніпропетровській – 4986, Тернопільській – 2788, Закарпатській – 2717, Київській – 2667 та Івано-Франківській – 2525.

Лідер підключення сонячних електростанцій до мереж ДТЕК Київські регіональні електромережі – Бучанський район. Тут до мереж компанії підключено 410 домашніх СЕС. Далі йдуть Броварський та Бориспільський райони. Тут, відповідно, 336 і 275 родин, які перейшли на електроенергію з енергії сонця.

Всю інформацію про те, як перейти на «зелений тариф» та приєднати домашню сонячну електростанцію, – можна подивитися тут.

*Домогосподарства з домашніми сонячними електростанціями до 50 кВт, які самостійно виробляють для своїх потреб електроенергію, а надлишок продають в мережу, отримали назву – просьюмери (від англ. Prosumer, producer – виробник + consumer – споживач).

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коментарі