Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Велике оновлення мереж: ДТЕК Київські регіональні електромережі збільшує потужність для 9 тисяч клієнтів Гостомельского енерговузла

ДТЕК Київські регіональні електромережі планує у жовтні поточного року запустити реконструйовану підстанцію 110/10 кВ «Гостомель» потужністю 50 МВт. Завдяки цьому якісне та стабільне електропостачання отримають понад 9 тисяч клієнтів дефіцитного Гостомельського енерговузла: мешканців Гостомелю, Ірпеня та Бучі. Реалізація такого масштабного проєкту стала можливою завдяки впровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів у 2021 році. Вони дозволили компанії збільшити інвестпрограму на 112% у порівнянні з 2020 роком до 725 млн грн. Ці кошти спрямовують на модернізацію і розвиток енергетичної інфраструктури регіону відповідно до потреб його жителів.

Підстанція 110/10 «Гостомель» кВ вже у жовтні поточного року дасть 50 МВт потужності клієнтам ДТЕК Київські регіональні електромережі в Гостомелі, Ірпені, Бучі та інших прилеглих селищах. Також від неї живитимуться важливі соціальні об’єкти та підприємства, зокрема склозавод Ветропак з безперервним циклом виробництва.

«Національна програма «Велике будівництво» продовжується в «Великому оновленні мереж» в енергетиці. Завдяки стимулюючому інвестиції RAB-тарифу ми отримали змогу проводити оновлення енергетичної інфраструктури, яке чекали з часу проголошення Незалежності. Зокрема, у поточному році ДТЕК Київські регіональні електромережі планує запустити реконструйовану підстанцію «Гостомель» та новозбудовану підстанцію «Козин». Тільки у ці проєкти ми інвестували 220 млн грн», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Після реконструкції завдяки встановленню нових силових трансформаторів потужність підстанції збільшиться на 70%. Мешканці та підприємства Гостомеля, Ірпеня, Бучі та інших прилеглих селищ зможуть без обмежень приєднуватися до мереж та збільшувати свою договірну потужність з ДТЕК Київські регіональні електромережі.

«Ірпінський регіон дуже активно розвивається. На жаль, старі мережі не витримують збільшення навантаження. Однак, сьогодні в межах проєкту «Великого оновлення мереж» ДТЕК Київські регіональні електромережі веде роботи з реконструкції та збільшення потужності електроінфраструктури. Це дасть значний поштовх для розвитку нашого регіону», – зазначив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Також нове обладнання гарантуватиме роботу підстанції без перенавантажень, з яким не справлялися старі трансформатори 1982 року випуску. У разі планового або аварійного ремонту одного трансформатора клієнти компанії, які живляться від підстанції «Гостомель», будуть гарантовано забезпечені безперебійним та якісним енергопостачанням.

Після завершення робіт з реконструкції підстанції 110/10 10 кВ «Гостомель» ДТЕК Київські регіональні електромережі планує до кінця року завершити будівництво підстанції 110/35/10 кВ «Козин», що на Обухівщині. Крім того, у 2021 році компанія почала будівництво підстанції 110/10 10 кВ «Софіївка». Вона стане надійним джерелом живлення для мешканців Києво-Святошинського енерговузла, що активно розвивається. Завершити її будівництво планується у 2022 році. Залучити інвестиції в «Велике оновлення мереж» допомогли стимулюючі інвестиції RAB-тарифи, що почали діяти в країні з 2021 року. Усього цьогоріч ДТЕК Київські регіональні електромережі інвестує в розвиток мереж 725 млн грн. Це на 112% більше, ніж у 2020 році.

Коментарі