Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

З початку 2021 року ДТЕК Київські регіональні електромережі передав на утилізацію та переробку понад 800 тонн відходів

Протягом шести місяців 2021 року ДТЕК Київські регіональні електромережі передав на утилізацію та спеціальне розміщення 803 тонни промислових відходів. Це близько 67% від загального обсягу відпрацьованих матеріалів. Таким чином компанія дбає про збереження та захист навколишнього середовища.

«ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030 заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. Ми системно працюємо над мінімізацією кількості відходів. А ті що утворюються — максимально сортуємо та передаємо на переробку. Для цього в компанії налагоджено ефективну систему поводження з відходами: встановлено 40 контейнерів для сортування сміття, облаштовані майданчики для тимчасового їх зберігання. За шість місяців 2021 року ДТЕК Київські регіональні електромережі передав на утилізацію та переробку 597 тон, з них 576 тон вторсировини. Тобто вона була повторно використана і не призвела до забруднення навколишнього середовища. 206 тонн відходів передано для розміщення на спеціальних полігонах», — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

ДТЕК Київські регіональні електромережі сортує відходи виробництва на 29 видів: скло, макулатура, полімери, промаслені відходи тощо. Для їх утилізації в компанії підписані договори зі спеціалізованими установами та підприємствами, які мають відповідні ліцензії та потужності для їхньої переробки.

Основний вид відходів діяльності ДТЕК Київські регіональні електромережі — залізобетонні опори. З початку року компанія передала на переробку для повторного використання на будівництві 495 тонн такої сировини. Крім того, 102 тонни — інші відходи, які передані на утилізацію та повторне використання: відпрацьовані шини, промаслені відходи, акумулятори, скло, відпрацьовані батарейки, ртутні лампи та електрообладнання. 206 тонн твердих побутових та будівельних відходів передано на спеціальні полігони для розміщення.

Як повідомлялося раніше, ДТЕК Київські регіональні електромережі за два роки передав на утилізацію та переробку для вторинного використання 5,4 тисячі тонн відходів.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коментарі