Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Велике оновлення мереж: ДТЕК Київські регіональні електромережі підвищує надійність електропостачання завдяки реклоузерам

ДТЕК Київські регіональні електромережі до кінця поточного року встановить 160 реклоузерів за 63 млн грн. Такі пристрої зменшують кількість аварій на обладнанні та можуть самостійно відновлювати роботу ліній у разі дрібних пошкоджень, чим значно підвищать надійність електропостачання всім мешканцям Київщини. Таке оновлення стало можливим завдяки впровадженню у 2021 році стимулюючих інвестиції RAB-тарифів.

ДТЕК Київські регіональні електромережі діє в інтересах України. Сталий розвиток — пріоритет для інвестицій компанії. Тому ДТЕК реалізовує проєкт оновлення електроінфраструктури Київської області – «Велике оновлення мереж».

У межах цього проєкту до кінця поточного року компанія встановить 160 реклоузерів, що майже у 5 разів більше ніж у 2020 році. На закупівлю такого сучасного обладнання ДТЕК Київські регіональні електромережі спрямував 63 млн грн. Загалом у 2021-2025 роках буде встановлено 445 таких реклоузерів по усій області.

Ректоузери зможуть самостійно відновлювати електропостачання клієнтам компанії в разі аварійних відключень захисної автоматики. Часто лінії електропередач відключаються через торкання гілок дерев до проводів, попадання блискавки, коротке замикання та інші фактори, які не порушують цілісність мережі та не виводять із ладу енергетичне обладнання. Для усунення таких аварійних відключень ДТЕК Київські регіональні електромережі якнайшвидше направляє ремонтні бригади, які оглядають лінію та вмикають живлення. Поки фахівці їдуть на місце аварії, клієнти компанії можуть певний час перебувати без світла. Реклоузери спроможні впоратися з таким самим завданням за лічені хвилини. Якщо аварія серйозніша, пристрій надішле диспетчеру координати пошкодженої ділянки лінії або обладнання.

Окрім перемикання пошкоджених ділянок ліній електропередач реклоузери постійно передають важливі данні щодо стану роботи мережі диспетчерам. Це дозволяє запобігати серйозним аваріям та планово направляти бригади ДТЕК Київські регіональні електромережі для проведення необхідного ремонту.

Також у поточному році планується запуск підстанцій 110/35/10 кВ «Козин» та 110/10 «Гостомель». Загальна вартість проєктів складе 220 млн грн. Після введення підстанцій в експлуатацію надійніше електропостачання отримають мешканці двох енергодефіцитних енерговузлів області – Ірпінського та Обухівського.

Будівництво та реконструкція цих об’єктів стали можливими завдяки впровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів у 2021 році. Компанія інвестує в розвиток мереж та інфраструктури 725 млн. Це вдвічі більше інвестиційної програми 2020 року.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коментарі