Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

До кінця року в Київській області запрацює 2 нові потужні підстанції

До кінця року ДТЕК Київські регіональні електромережі планує запустити в роботу підстанцію 110/35/10 кВ «Козин» та підстанцію 110/10 «Гостомель». Після вводу в експлуатацію підстанцій більш надійне електропостачання отримають мешканці двох енергодефіцитних енерговузлів області – Ірпінського та Обухівського. Завершення будівництва та реконструкції стало можливим завдяки впровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів в 2021 році. Вони дозволили компанії збільшити інвестпрограму в 2021 році на 79% у порівнянні з 2020р. Ці кошти спрямовують на модернізацію і розвиток енергетичної інфраструктури регіону відповідно до потреб його жителів.

На завершальній стадії перебувають два масштабні проєкти – реконструкція підстанції 110/10 «Гостомель», яка завершена на 70% та будівництво підстанції 110/35/10 кВ «Козин», що завершене на 80%. Компанія планує включити у роботу ці об’єкти вже восени поточного року. За звітний період ДТЕК Київські регіональні електромережі інвестував у ці проєкти 84 млн грн. Загалом вартість будівництва підстанцій «Гостомель» та «Козин» складе 220 млн грн. Після завершення будівництва підстанції забезпечать клієнтів компанії додатковою потужністю, дозволять експлуатувати обладнання без перенавантаження, що підвищить якість та надійність енергопостачання клієнтам компанії у цих регіонах.

Крім того, в 2021 році компанія почала будівництво підстанції «Софіївка». Вона стане надійним джерелом живлення для мешканців Києво-Святошинського енерговузла, що активно розвивається. Планується завершити її будівництво в 2022 році. Загальна вартість проекту складе 137 млн грн.

Збільшити об’єми коштів, що компанія інвестує у проекти будівництва чи повної заміни енергообладнання стало можливим завдяки переходу компанії на стимулюючий інвестиції RAB-тариф. Він дозволив збільшити інвестиційну програму ДТЕК Київські регіональні електромережі на 79% у порівнянні 2020 роком – з 342 млн до 614 млн грн. Таким чином, в роботи з модернізації та реконструкції мереж та підстанцій в 2021 році ми витратимо 359 млн грн. Для порівняння в 2020 році ми мали змогу спрямувати на це тільки 250 млн грн.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коментарі