Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Реконструкція підстанції 110/10 кВ «Гостомель» триває: ДТЕК Київські регіональні електромережі виконав 70% запланованих робіт

Триває реконструкція однієї із найбільш завантажених трансформаторних підстанцій Київщини – 110/10 кВ «Гостомель». З моменту старту проєкту у 2020 році ДТЕК Київські регіональні електромережі виконав понад 70% усіх запланованих робіт. Уже в жовтні поточного року підстанція дасть додаткові 34 МВт потужності для клієнтів компанії в Гостомелі та його прилеглих територіях. Загалом реконструйована підстанція зможе видавати в мережу до 50 МВт електроенергії.

ДТЕК Київські регіональні електромережі, відповідно до графіка, продовжує реконструкцію підстанції 110/10 кВ «Гостомель». Компанія вже інвестувала в проєкт понад 50 млн грн та виконала 70% від усіх запланованих робіт. Загальна вартість проєкту – 108 млн грн. Уже у вересні поточного року завершиться випробування та налагодження обладнання, а з жовтня підстанція повноцінно включиться в роботу.

«ДТЕК – надійна та відповідальна компанія, яка піклується про майбутнє України. Підстанція «Гостомель» – це незамінний об’єкт для стабільного енергопостачання понад 9 тисяч клієнтів ДТЕК Київські регіональні мережі, зокрема, важливих інфраструктурних об’єктів – міжнародного аеропорту Антонов та склозаводу Ветропак. Додаткова потужність у цьому регіоні сприятиме соціальному та економічному розвитку громади», – розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

На підстанції 110/10 кВ «Гостомель» компанія замінила виносні трансформатори струму 110 кВ, збудувала розподільчий та загальнопідстанційний пункти управління. Наразі завершується монтаж двох нових силових трансформаторів 110/10 кВ потужністю 25 МВт кожен та елегазових вимикачів 110 кВ. Для запобігання попадання мастила в ґрунт споруджується новий маслозбірник та реконструюються його маслоприймачі. На черзі роботи з монтажу чотирьох дугогасних реакторів, реконструкція релейного захисту, телеуправління тощо.

Завдяки реконструкції обладнання підстанції експлуатуватиметься в нормальних режимах роботи. Адже старі силові трансформатори 1982 року працюють на межі своїх можливостей. Вони не можуть гарантувати стабільність енергоспоживання у регіоні, яке за останні 8 років збільшилося на половину – до 20 МВт. У разі відключення одного з трансформаторів навантаження на інший може зрости більш ніж на 150% й захисна автоматика знеструмить частину клієнтів. Якщо під час аварійного ремонту відключиться ще і другий трансформатор, то без світла залишиться весь район, який живиться від підстанції 110/10 кВ «Гостомель».

Після завершення реконструкції у Гостомельському енерговузлі буде доступно до 60% резервної трансформаторної потужності, яка забезпечить стабільне енергопостачання клієнтам компанії, можливість приєднання нових та збільшення потужності наявних об’єктів.

Як триває реконструкція підстанції “Гостомель” можна подивитись тут.

Як повідомлялося раніше, ДТЕК Київські регіональні електромережі спрямує 614 млн грн на оновлення електроінфраструктури Київщини у 2021 році.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коментарі