Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ВЕЛИКА ШАНА ТА ПОВАГА ВОЇНАМ 11 БАТАЛЬЙОНУ “КИЇВСЬКА РУСЬ”

10 липня в Обухівському центрі культури і дозвілля відбулася тепла зустріч воїнів 11 батальйону територіальної оборони (окремого мотопіхотного батальйону) Збройних Сил України «Київська Русь».

Майже 5 років існує ця хороша традиція зустрічі побратимів, що воювали у складі цього батальйону. Декілька зустрічей вже відбулось у Києві, Броварах та Кагарлику. В суботу воїни зустрілися в Обухові.

Героїчна історія батальйону розпочалася 19 березня 2014 року. Найтяжчими для воїнів стали 2014-2015 роки. Запеклі бої за визволення Слов’янська, Світлодарська, Дебальцевого, смт Фащівки, селища Городище. Оборона міста Дебальцеве, бойові завдання у районі Донецького аеропорту та багато інших населених пунктів Луганщини і Донеччини. Великі втрати побратимів.

За підсумками участі у військових діях 2014 року 11 батальйон територіальної оборони «Київська Русь» було оголошено єдиною військовою частиною у складі сил АТО, що виконала без винятку всі бойові завдання. Низький уклін воїнам за те, що вистояли, за те, що відчайдушно захищали український народ.

Мужні обличчя у залі, зворушливі рукостискання тих, хто давно не бачився, розмови та спогади – так розпочався захід, присвячений усім, хто боронив Україну у складі славнозвісного 11 батальйону «Київська Русь». Серед них багато наших земляків-обухівчан.

Ми згадували усіх, і тих, хто був у залі, і тих, про кого скорботна пам’ять ніколи не згасне у наших серцях. Були присутні й родини загиблих земляків-Героїв. Лунали зворушливі слова зі сцени, в усіх присутніх на очах бриніли сльози.

Великою героїчною сторінкою цієї страшної війни в Україні, яка точиться довгих сім років, стала бойова діяльність 11 батальйону територіальної оборони «Київська Русь», а незборимий бойовий дух воїнів назавжди став прикладом для молодих поколінь захисників. Ми пишаємося вами! Ми вклоняємося вам!

Слава воїнам 11 батальйону територіальної оборони Збройних Сил України «Київська Русь»! Слава Україні!

Коментарі