Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Місцеві скарбниці Обухівщини поповнилися на 42,4 млн гривень податку на нерухоме майно

Платники податків Обухівського району у січні-червні 2021 року забезпечили 42,4 млн гривень податку на нерухоме майно.

Платниками нерухомості юридичними особами сплачено 21,6 млн гривень, від власників нерухомості фізичних осіб надійшло 20,8 млн гривень.

Нагадуємо, що відповідно до податкового законодавства податкове повідомлення – рішення про сплату податку надсилається платнику за місцем його реєстрації. Протягом місяця після зміни місця реєстрації, громадянин зобов’язаний повідомити про такі зміни контролюючий орган, де він поставлений на облік (подавши заяву за формою № 5ДР).

Якщо протягом місяця після зміни місця реєстрації платник не повідомив ДПС – податкове повідомлення- рішення надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто адресу, коли громадянин звертався до Податкової служби з метою отримання номера облікової картки платника податків.

Таким чином, платник вчасно не зможе ознайомитися із сумою проведених нарахувань податку. Внаслідок чого виникає податковий борг, штрафні санкції та арешт майна.

Про всі новації податкового законодавства можна дізнатися на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast та на телеграм-каналі ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно, за допомогою сервісу «InfoTAX».

Обухівський сектор організації роботи

Коментарі