Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

«Сплата майнових податків фізичними особами» – тема вебінару, що відбувся 30 червня 2021 року в Кагарлицькій ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Сплата майнових податків фізичними особами – такою була тема вебінару, що відбувся в Кагарлицькій ДПІ ГУ ДПС у Київській області 30 червня 2021 року.

У заході взяли участь заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Валерія Буділовська та начальник Кагарлицької ДПІ Людмила Циганок.

Валерія Буділовська повідомила, що нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають платнику податку до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку. Фізичні особи можуть сплачувати податок у сільській та селищній місцевості через каси сільських (селищних) рад або рад об’єднаних територіальних громад.

Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Також, на вебінарі розглядалося питання щодо застосування та надання пільг із сплати податку на нерухоме майно.

Людмила Циганок наголосила, що для проведення звірки щодо розміру житлової (нежитлової) нерухомості, права на користування пільгою зі сплати податку на нерухомість, розміру ставки податку та нарахованої суми податку можна звернутися особисто до податкової інспекції за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника нерухомості.

Наприкінці лектори відповіли на запитання учасників вебінару та зауважили, що про всі новації податкового законодавства можна дізнатися на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast та на телеграм-каналі ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

Кагарлицька ДПІ

Коментарі