Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Власники елітних автівок сплатили 5,2 млн грн транспортного податку

За січень-травень 2021 року власники елітних автівок сплатили 5,2 млн грн транспортного податку. За повідомленням начальника ГУ ДПС у Київській області Олени Виноградової, юридичні особи спрямували до бюджетів територіальних громад 2,9 млн грн. У свою чергу, фізичні особи забезпечили 2,3 млн грн.

Ставку податку встановлено з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Для платників податку – фізичних осіб обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування здійснюється контролюючим органом за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку контролюючим органом до 01 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

Транспортний податок сплачується:
– фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;
– юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню, опубліковано на сайті Міністерства економіки України: http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі