Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Прощення фінансових санкцій та пені

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що платники податків, які станом на 01 листопада 2020 року мають податковий борг, можуть скористатися нормою пункту 23 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України щодо прощення фінансових санкцій, тобто, штрафні санкції та пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати основної суми податкового боргу, що виник станом на 01.11.2020 року, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу, за заявою платника податків.

Право виконати вимоги п.2 прим.3 підрозд.10 розд. ХХ ПКУ надається платникам протягом шести місяців з дня набрання чинності цієї норми, тобто, до 09 червня 2021 року.

Щоб скористатись можливостю списання штрафних санкцій і пені платник податків повинен:

– подати до контролюючого органу заяву;
– сплатити до 09 червня 2021 року основну суму податкового боргу;
– не допускати виникнення нових податкових боргів з поточних зобов’язань.

З метою прийняття участі у процедурі, визначеній пунктом 23 підрозд.10 розд.ХХ Податкового кодексу України, платникам податків пропонується примірна форма заяви для її заповнення,

Заяви подаються платником до головного управління ДПС за місцем адміністрування відповідного платежу (з урахуванням відкритих ІКП).

У разі, коли платник податків має намір скористатися процедурою, визначеною пунктом 23 підрозд.10 розд.ХХ Податкового кодексу України по кількох платежах, що адмініструються у різних ГУ ДПС, такий платник має подати заяви до кожного ГУ ДПС окремо.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі