Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Допомога по частковому безробіттю на період карантину, отримана із Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття та виплачена працівнику, не оподатковується ПДФО та військовим збором

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що 29 травня 2020 року набрав чинності Закон України від 13.05.2020 №591-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19)», яким внесені зміни до ПКУ в частині звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором доходів у вигляді допомоги по частковому безробіттю, які виплачуються (надаються) роботодавцем відповідно до ст. 47 прим. 1 Закону України «Про зайнятість населення» № 5067.

Відповідно до внесених змін на період з 02 квітня 2020 року до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО не включаються доходи у вигляді допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, які виплачуються (надаються) роботодавцем відповідно до ст. 47 прим. 1 Закону № 5067.

Також сума вказаної допомоги по частковому безробіттю на період карантину звільняється від оподаткування військовим збором.

Отже, сума допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації у зв’язку з коронавірусною хворобою (COVID-19), яка перерахована Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття роботодавцю та виплачена працівнику відповідно до ст. 47 прим. 1 Закону № 5067, з 02 квітня 2020 року звільняється від оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

Водночас, сума допомоги по частковому безробіттю на період здійснення зазначених заходів, яка нарахована до 02 квітня 2020 року, оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором на загальних підставах.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі