Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Платники Київщини спрямували до місцевих скарбниць 190 млн грн акцизного податку

З початку року надходження акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів склали 190 млн грн. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. За наданою інформацією, сума відрахувань зросла на 25% порівняно з відповідним періодом минулого року. У грошовому еквіваленті це дорівнює 37 млн грн додаткових для бюджетів коштів.

Зокрема, у квітні 2021 року сплачено 519,4 тис грн акцизного податку з вироблених в Україні товарів, що на 77% більше у порівнянні з квітнем минулого року (+ 225,6 тис. грн). З роздрібного продажу – 47,8 млн. грн з темпом приросту до відповідного періоду минулого року 23% або майже 9 млн грн.

Акцентуємо увагу керівників громад, що 24.03.2021 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України №232 від 17.03.2021 «Про деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування».

Зазначеною постановою, зокрема, затверджені частки для зарахування до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального у першому півріччі 2021 року.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі