Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Сплата майнових податків забезпечила надходження до бюджетів Київщини на суму 467 млн грн

З початку року власники майна – як фізичні, так і юридичні особи – забезпечили надходження до бюджету на суму 467,6 млн грн. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. Зокрема, вона зазначила, що найбільшу суму до місцевих бюджетів спрямували власники та користувачі землі. Так, за період січень-березень до скарбниць надійшло 354 млн грн плати за землю. З цієї суми 324 млн грн сплатили юридичні особи, решту – 29,8 млн грн – фізичні особи.

На 12% зросла сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, порівняно з відповідним показником минулого року. За наданою інформацією, власники нерухомості перерахували до бюджетів територіальних громад 111 мільйонів гривень, що на 11,6 млн грн перевищує суму, що надійшла у першому кварталі 2020 року. Юридичні особи забезпечили 94,8 млн грн, збільшивши темп приросту на 20% або 15,7 млн грн. Фізичні особи, у свою чергу, перерахували до казни громад 16,2 млн грн.

Платники транспортного податку спрямували до бюджетів за січень – березень 2021 року 2,6 млн гривень, з яких 1,5 млн грн сплатили юридичні особи, 1,1 млн грн – фізичні особи.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі