Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Які особи є посадовими особами платника податків?

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що Господарським кодексом України визначено, що для керівництва господарською діяльністю підприємства власник (власники) безпосередньо або через уповноважені органи, або наглядова рада підприємства призначає керівника підприємства, який є підзвітним власнику, його уповноваженому органу чи наглядовій раді. Керівник підприємства, головний бухгалтер, члени наглядової ради виконавчого органу та інших органів управління підприємства відповідно до статуту є посадовими особами цього підприємства. Статутом підприємства посадовими особами можуть бути визнані й інші особи (част.3 ст. 65 ГКУ).

Визначення посадової особи органів управління товариства наведено у ст. 23 Закону України від 19.09.1991 №1576-XII «Про господарські товариства», а посадової особи товариства – у ст. 42 Закону України від 06.02.2018 №2275-VIII «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» із змінами та доповненнями.

Отже, з урахуванням зазначеного, голова правління, президент, генеральний директор, директор, заступник директора, головний бухгалтер незалежно від форми власності підприємства є посадовими особами.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі