Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Декларування акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового за березень 2021 здійснюється за новою формою

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що декларування податкових зобов’язань з акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового платниками акцизного податку здійснюється у відповідності до змін, внесених наказом Міністерства фінансів України від 08.12.2020 № 747 (зареєстрованим у Міністерстві юстиції 03.02.2021 за №145/35767) до Форми та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №14.

Особи, визначені як платники акцизного податку, вперше подаватимуть декларацію за зміненою формою (F/J0209508) за березень 2021 року не пізніше 20 квітня 2021 року.

Наказом №747 для платників акцизного податку, які реалізують пальне або спирт етиловий (п.п. 212.1.15 п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України), змінено порядок відображення у додатку 11 (суми акцизного податку з реалізації пального) та у додатку 12 (суми акцизного податку з реалізації спирту етилового) до Декларації обсягів реалізованого/отриманого пального за показниками акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних.

Зокрема:

у графах 4 та 5 зазначаються обсяги отриманого/реалізованого пального/спирту етилового суб’єктом господарювання у звітному періоді, зазначені у других/перших примірниках, зареєстрованих у Єдиному реєстрі акцизних накладних:
акцизних накладних, складених у звітному періоді;

розрахунків коригування до акцизних накладних, якими коригуються показники акцизної накладної, складеної у звітному періоді.

Звертаємо увагу, що відповідно до п. 46.4 ст. 46 Податкового кодексу України, у додатку 10 до Декларації платник податку може надати розшифровку до додатка 11 та/або додатка 12 щодо обсягів отриманої/реалізованої підакцизної продукції, на яку складені акцизні накладні у попередніх звітних періодах, за акцизними складами/акцизними складами пересувними із зазначенням їхнього унікального номера в розрізі товарів (продукції) за кодами згідно з УКТ ЗЕД.

Неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачений ПКУ, тягне за собою накладення штрафних санкцій, встановлених п. 120.1 ст. 120 ПКУ за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі