ДТЕК Київські регіональні електромережі пропонує власникам електрообладнання нові формати взаємодії для передачі в управління ОСР транзитних абонентських мереж, до яких приєднані інші клієнти. Це необхідний крок для підвищення надійності електропостачання та вирішення проблем тривалих перерв в подачі світла клієнтам через аварії на абонентському обладнанні.

Компанія ДТЕК Київські регіональні електромережі піклується про своїх клієнтів та надійність електропостачання. Тому звертається до клієнтів-власників транзитних абонентських мереж з пропозицією оформлення договору спільного користування мережами, що знаходяться в їх власності або договору на оперативне чи оперативно-технічне обслуговування мереж.

Часто тривалі відключення електропостачання клієнтів трапляються через аварії на абонентському обладнанні. Оператор системи розподілу не має права проводити ремонти чи переключення на мережах клієнтів під час аварій. Разом з тим, власники мереж не мають коштів чи експертизи для якісного обслуговування свого обладнання, проведення своєчасних оглядів та ремонтів. Через це виникають пошкодження, що приводять до тривалого відключення світла у всіх клієнтів, що приєднані до такого обладнання. Тільки у 2020 році відбулось 3434 аварій на абонентських мережах, що стало причиною відключення подачі світла значної кількості клієнтів на тривалий час.

Щоб підвищити якість електропостачання всіх клієнтів ми пропонуємо власникам транзитних абонентських мереж, до яких приєднані інші клієнти, 2 варіанти ефективної взаємодії з ОСР:

1. Оформлення договору на оперативне чи оперативно-технічне обслуговування. Цей варіант взаємодії дозволить зменшити тривалість аварійних відключень електроенергії клієнтів, що живляться від таких підстанцій та ліній. Адже оператор системи розподілу матиме змогу оперативно проводити роботи на обладнанні абонентів.

2. Оформлення договору спільного користування енергообладнанням, що дасть змогу ОСР виконувати оперативні ремонти та перемикання на обладнанні абонентів та уникати тривалих перерв в енергопостачанні. При цьому власником мереж залишається абонент. Він несе повну відповідальність за технічну справність обладнання.

Компанія звертає увагу, що при неналежному стані абонентського обладнання через регулярні аварійні ситуації страждають всі клієнти області. Так, електромережі, що знаходяться у власності клієнтів складають 14% від всієї енергоінфраструктури області.

ДТЕК Київські регіональні електромережі пропонує оформлення договору спільного користування чи договір на оперативне/оперативно-технічне обслуговування наразі тільки власникам транзитних абонентських мереж, тому що ці мережі живлять не тільки об’єкти їх власника, а і будинки клієнтів, що мають прямі договори з оператором системи розподілу. А при розгляді питань оформлення договорів буде враховуватись технічний стан транзитної електричної мережі.

ДТЕК Київські регіональні електромережі діє в інтересах клієнтів і пропонує ефективну взаємодію для того, аби якість та надійність електропостачання відповідала потребам клієнтів.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.
ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коментарі