Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»: ВЗДОВЖ ТРАСИ КИЇВ – ЧОП ВИСАДЖУЮТЬ НОВІ ДЕРЕВА ЗАМІСТЬ АВАРІЙНИХ

За 7 років вздовж 187 км міжнародної траси Київ – Чоп, яку обслуговує компанія Onur за контрактом OPRC (Output and Performance-based Road Contract), у смугах відведення висаджено близько 3 500 нових дерев замість видалених аварійних. Про це повідомляє «Укравтодор».

«Експлуатаційне утримання однієї з головних транспортних артерій країни – це не лише про збереження покриття. Контракт включає управління та обслуговування, роботи з благоустрою дороги, періодичного ремонту та аварійні роботи. Крім того, в рамках Контракту виконуються інші роботи, як от влаштування зовнішнього дорожнього освітлення в населених пунктах вздовж обслуговуваної ділянки, встановлення метеостанцій, влаштування майданчиків габаритно-вагового контролю, а також деякі роботи з покращення», – зазначається у повідомленні.

Пілотний проєкт OPRC запустили у 2014 році. Він фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку, котрий є одним з найбільших партнерів «Укравтодору», в рамках Кредитної угоди між Україною та ЄБРР. Контроль за експлуатацією виконує міжнародна компанія Egis.

Водночас, при будівництві Київської обхідної дороги, яке розпочнеться цього року у рамках програми Президента «Велике будівництво», теж висаджуватимуться дерева замість зрубаних. Зокрема, мова йде про 2 лісових масиви, котрими проходитиме майбутня дорога: Київського та Клавдієвського лісгоспів.

Як повідомлялось, заступник голови Офісу Президента і координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що у планах «Великого будівництва» на цей рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд.

Коментарі