Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Запит про отримання витягу з реєстру платників ЄП ФОП – платник ЄП першої – третьої груп може надіслати через Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що зареєстрований платник єдиного податку може за бажанням безоплатно та безумовно отримати (у тому числі в електронному вигляді) у контролюючому органі за місцем податкової адреси витяг з реєстру платників єдиного податку (далі – Витяг). Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту.

Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форми запиту про отримання витягу (далі – Запит) та Витягу затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 №308.

Форма Запиту передбачає проставляння платником податків відмітки у полі «Спосіб отримання витягу», а саме, безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді.

Звертаємо увагу, що для фізичних осіб Запит за формою F1302101 та Витяг за формою F1402101 розміщені на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів/ Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів) для фізичних осіб (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/platnikam-podatkiv-pro/informatsiyno-analitichne-za/reestr-elektronnih-form-po/).

Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку першої – третьої групи може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС Запит за формою F1302101.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. У разі надсилання Запиту за формою F1302101 з відміткою «в електронному вигляді» у полі «Спосіб отримання витягу», платник єдиного податку отримує в електронній формі Витяг за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.

При цьому роздрукований електронний Витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі