Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ДТЕК Київські регіональні електромережі оснащує електромережу області сучасними пристроями для підвищення надійності електропостачання клієнтів

У 2021 році фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі змонтують на 56 лініях електропередачі спеціальні пристрої. Вони допоможуть автоматизувати частину повітряних ліній середнього рівня напруги. Це — реклоузери, які здатні самостійно відновлювати живлення мережі, що тимчасово вийшла з ладу. Завдяки їх встановленню фахівці компанії підвищать якість та надійність електропостачання будинків та підприємств Київщини.

«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості. Цього року ми встановимо 156 реклоузерів на повітряних лініях 10 кВ, які найбільш важливі для розподілу електроенергії в Київській області. При виникненні аварійної ситуації реклоузер дозволяє оперативно ввести в роботу лінію, за виключенням ділянки на якій трапилась аварія. Таким чином, спеціалісти компанії скоротять час на пошук несправностей в результаті позаштатних ситуацій, а клієнти — залишаються зі світлом», — зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Переважна більшість пошкоджень на повітряних лініях є наслідком торкання гілок дерев під час сильних поривів вітру, влучення блискавки тощо. Якщо лінії не обладнані реклоузерами, то подібне втручання спричиняє автоматичне її знеструмлення. В результаті клієнти можуть певний час перебувати без світла, очікуючи поки ремонтні бригади перевірять та повторно підключать лінію до мережі.

Ці вимикачі дозволяють автоматично знаходити і виділяти ділянку, де сталося технологічне порушення, зберігаючи при цьому електропостачання основної частини клієнтів. Після їх встановлення відбуватиметься автоматичне включення лінії без втручання фахівців ДТЕК Київські регіональні електромережі. В разі ж, якщо реклоузеру не вдасться самостійно відновити електропостачання, що свідчитиме про серйозність аварії, пристрій надсилатиме сигнал диспетчеру, а той, своєю чергою, інформуватиме спеціалістів компанії про необхідність виконання протиаварійних робіт. Таким чином аварійні бригади економлять час на пошук пошкодження і скорочують тривалість відключення клієнтів.

Як повідомлялося раніше, у 2021 році компанія інвестує в електроінфраструктуру Київської області понад 614 млн гривень. За ці кошти ДТЕК Київські регіональні електромережі реконструює підстанції, розподільчі пункти, кабельні та повітряні лінії, а також продовжить розбудову системи розумних мереж (Smart Grid).

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коментарі