Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Новації законодавства: Об’єднана звітність з єдиного соціального внеску, податку з доходів фізичних осіб та військового збору

ГУ ДПС у Київській області нагадує, що Наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 року № 773 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13.01.2015 року №4» затверджена нова звітність, яка об’єднує в собі два звіти, а саме з єдиного соціального внеску та податкового розрахунку форми № 1ДФ.

Об’єднана звітність має назву Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі — Податковий розрахунок). Включає в себе шість додатків, подається за звітний період – податковий квартал та може мати такі типи: «звітний», «звітний новий», «уточнюючий» та «довідковий».

Тип «довідковий» зазначається у разі, якщо Податковий розрахунок подається з відомостями, необхідними для призначення застрахованим особам пенсії та матеріального забезпечення, страхових виплат. Такий звіт міститиме лише додатки з інформацією на працівника, необхідною для призначення відповідної виплати.

Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період), проте з розбиванням за місяцями звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий Розрахунок за календарний рік не подається.

Якщо останній день строку подання Податкового розрахунку припадає на вихідний або святковий день, останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі