Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

На семінарі у Обухові податківці Київщини говорили про новації у сфері застосування РРО, легалізацію трудових відносин та основні аспекти декларування доходів громадян

Сьогодні податківці Київщини спільно з представниками ГУ ПФУ у Київській області провели черговий семінар для платників податків Обухівщини, Кагарличчини, Богуславщини та Миронівщини.

До глядацької зали Районного центру культури та дозвілля у м. Обухові для участі у семінарі прибули представники органів місцевого самоврядування, місцевих ринків, торгівельно-розважальних закладів та суб’єкти господарювання.

Податкову службу регіону представляли заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Мазуренко, начальник управління адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Інна Косяченко та провідні фахівці служби. З боку пенсійної служби області участь у семінарі взяла заступник начальника фінансово-економічного управління ГУ ПФУ у Київській області Світлана Вітер.

Учасникам семінару детально розповіли про порядок використання РРО ФОПами – платниками єдиного податку ІІ-ІУ груп, види господарської діяльності для яких застосування РРО є обов’язковим, про вимоги щодо ведення обліку товарів, порядок встановлення та реєстрації програмних РРО.

Інна Косяченко розповіла про цьогорічну кампанію декларування доходів та про види витрат, які дають громадянам право на отримання податкової знижки. Говорили також про порядок та терміни подання декларації.

Начальник Обухівської ДПІ Світлана Бєляєва запросила платників використовувати електронні сервіси податкової служби, наголосивши, що це економить час та створює безліч переваг та зручностей.

Заступник начальника відділу перевірок податкових агентів ГУ ДПС у Київській області Іван Гримашевич, окреслюючи негативні наслідки використання незадекларованих трудових відносин, звернув увагу слухачів, що з метою виявлення нелегальної праці податківці здійснюють аналіз інформації, отриманої із зовнішніх джерел, та проводять її співставлення з податковою звітністю, навів приклади з практики, коли використання незадекларованої праці завдає матеріальної шкоди роботодавцю.

Представник ГУ ПФУ у Київській області Світлана Вітер розповіла як залежить призначення та розмір майбутньої пенсії від страхового стажу та сплати єдиного соціального внеску.

Обухівська ДПІ

Коментарі