Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

За перший місяць 2021 року платники Київщини забезпечили надходження на суму більше 165 млн грн майнових податків

У січні платники пристоличного регіону спрямували до бюджетів громад 165,3 млн грн майнових податків. Про це повідомив заступник начальника податкової служби Київщини Володимир Луговський.

«Найбільша сума коштів надійшла від плати за землю: у січні землекористувачі забезпечили 100,4 млн грн. З цієї суми 93,1 млн грн сплатили юридичні особи, решту – 7,3 млн грн – фізичні».

На 9% зросла сума, що надійшла до бюджетів від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За наданою інформацією платники регіону спрямували до бюджетів 64,9 млн грн, що на 5,3 млн грн більше за показник минулого року.

Власники автотранспорту за перший місяць року перерахували до місцевих скарбниць 1 млн грн: юридичні особи сплатили 0,8 млн грн, фізичні – 0,2 млн грн.

«Вирішальним чинником розвитку регіонів є стабільність надходжень до місцевих бюджетів. Система податків, що формує місцеві бюджети, – це інструмент активності та стимулювання розвитку, підвищення якості життя населення та добробуту територіальних громад», – зазначив Володимир Луговський.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі