Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Подання податкової декларації про майновий стан і доходи!

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області нагадує, що з 1 січня 2021 року триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року. Деклараційна кампанія триватиме 4 місяці впродовж січня-квітня включно. Останнім днем подання декларації про майновий стан і доходи цього року буде 30 квітня 2021 року, а термін сплати задекларованих сум податків за цими деклараціями спливає 30-го липня.

Фізична особа – платник податку подає податкову декларацію про майновий стан і доходи за звітний період до контролюючого органу за своєю податковою адресою.

Якщо платник податку проживає не за місцем реєстрації (прописки) – декларація подається до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

У разі, якщо фізична особа знята з реєстрації за однією адресою, але ще не зареєстрована за іншою – декларація подається до податкового органу за попередньою податковою адресою.

Нагадуємо, що податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.

Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

Звертаємо увагу, що декларацію можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення – не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, і звичайно подати до контролюючого органу особисто або уповноваженою на це особою.

Також, громадяни мають можливість подати декларацію про майновий стан і доходи не відвідуючи податкову службу, а скориставшись електронним сервісом ДПС – Е-кабінетом. https://cabinet.tax.gov.ua/.

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі