Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Спільна нарада з представниками ГУ ПФУ у Київській області

21 січня у Головному управлінні ДПС у Київській області відбулась спільна нарада з керівним складом Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Участь у заході взяли заступник начальника податкової служби Київщини Михайло Огерук, заступник начальника управління-начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Анна Топка, в.о. начальника управління по роботі з податковим боргом Ніна Давидова та відповідні фахівці служби. Головне управління Пенсійного фонду у Київській області представила заступник начальника фінансово-економічного управління-начальник відділу забезпечення наповнення бюджету Світлана Вітер.

Під час зустрічі говорили, зокрема, про погашення недоїмки з єдиного внеску, опрацювання плану спільних заходів, а також негативні наслідки несплати роботодавцями єдиного внеску за найманих працівників. «У такому випадку виникають певні проблеми з нарахуванням та виплатою пенсії», – коментує Михайло Огерук.

«Пояснення доволі просте: ті періоди, про які у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні дані, не враховуються до страхового стажу, який втрачають. А саме це потрібно для майбутнього призначення пенсії».

Своєчасна сплата єдиного внеску забезпечує громадянам право на соціальний захист, а у випадку відсутності сплати внесків особа втрачає право на отримання компенсацій втраченого заробітку у зв’язку з настанням страхового випадку: безробіття, тимчасової втрати працездатності, інших виплат з державних соціальних фондів.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі