Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Гаряча лінія в Обухівській ДПІ

В Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з начальником ДПІ Світланою БЄЛЯЄВОЮ на тему: «Новації законодавства – на допомогу платникам податків».

Надаємо увазі читачів найцікавішу підбірку запитань – відповідей на дану тематику.

1. Коли запрацює єдиний рахунок для сплати податків (зборів) і якими законами це передбачено?

З 1 січня 2021 року застосовано єдиний рахунок для сплати податків і зборів та єдиного внеску який визначено Законами України від 04.10.2019 №190-ІХ, від 13.04.2020 № 559-IX та Постановою КМУ від 29.04.2020 № 321.

Єдиний рахунок — це рахунок, який платник податків за власним бажанням може відкрити в Казначействі та використовувати для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених ПКУ і єдиного внеску.

Через єдиний рахунок можна буде сплатити податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізичних осіб, ЄСВ, єдиний податок, рентну плату, а також податковий борг за такими податками.

Для відкриття єдиного рахунку платник податків подає відповідне повідомлення до ДПС через свій електронний кабінет.

2. Чи подавати Повідомлення про прийняття працівника на роботу при зміні керівника?

Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою за формою, визначеною Порядком № 413 від 17.06.2015.

При цьому, Постановою КМУ від 12.02.2020 №188, визначено, що Повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації – є відомості, отримані органами ДПС з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Тобто, скасована необхідність подання до територіальних органів ДПС повідомлення про прийняття на роботу керівника підприємства, установи, організації.

Обухівська ДПІ

Коментарі