Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Показник надходжень зі сплати ПДФО зріс на 10%, – Олександр Загорський

За 11 місяців поточного року зі своїх доходів мешканці пристоличного регіону сплатили до зведеного бюджету 12,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський.

За наданою інформацією, цьогорічний показник зріс на 10% або 1,1 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«З початку року до Державної скарбниці надійшло 3,1 млрд грн, що на 9% або 257,4 млн грн більше, аніж було сплачено у відповідному періоді торік. У свою чергу, до бюджетів територіальних громад Київщини мешканці області спрямували 9,3 млрд грн з темпом приросту 9% або 772 мільйони гривень. Податок на доходи фізичних осіб – основне джерело наповнення місцевих бюджетів. Наразі цей податок забезпечує 64% доходу казни територіальних громад», – зазначив Загорський.

Найбільші суми надійшли від жителів Бориспільського району – 3 млрд грн, Києво-Святошинського та Білоцерківського районів – 2,9 та 2,6 млрд грн відповідно.

Нагадаємо, ПДФО сплачується із розрахунку 18% від нарахованого доходу та застосовується майже для всіх видів доходів громадян: зарплати, стипендії, заохочувальні виплати, виплати за договорами цивільно-правового характеру тощо.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі