Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Гаряча лінія в Обухівській ДПІ

В Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з начальником ДПІ Світланою БЄЛЯЄВОЮ на тему: «Реєстрація та застосування програмних РРО».

Мета даного заходу була спрямована на максимальне інформування платників щодо застосування РРО підприємцями – платниками єдиного податку та особливостей готівкових розрахунків «спрощенцями».

Надаємо увазі читачів найцікавішу підбірку запитань – відповідей на дану тематику.

1. Які переваги ПРРО над класичними РРО?
Переваги ПРРО над класичними РРО дуже суттєві, а саме:
можливість підключення до РРО вагів;
сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази;
можливість вести облік товарів;
можливість фіксування дати, часу та деталей розрахункової операції;
можливість формування звітності за любий період;
фіксація форми оплати;
можливість підрахунку будь-яких податків та знижок.

2. При проведенні програмування РРО обов’язково вносити для всіх товарів Український код товару зовнішньо-економічної діяльності (УКТ ЗЕД)?
В дійсності, пункт 11 статті 3 закону Про РРО передбачає, що обов’язковість внесення УКТ ЗЕД передбачена лише для підакцизної групи товарів.

3. Як контролюється перехід режиму роботи програмних РРО з офлайн в онлайн?
Проєктами нормативно-правових актів передбачено, що ПРРО автоматично переводяться із режиму офлайн в режим онлайн-обміну з фіскальним сервером ДПС у момент відновлення зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером. Програмне рішення ПРРО, працюючи в режимі офлайн, повинно забезпечувати постійний контроль щодо відновлення зв’язку ПРРО з фіскальним сервером та перевіряти наявність зв’язку перед формуванням кожного чека в режимі офлайн.

4. Чи дійсно, кожен підприємець повинен мати принтер?
У підприємця немає обов’язку придбавати принтер при застосуванні програмного РРО – пункт 2 статті 3 закону Про РРО. Рішення про те, в якій формі (електронній чи паперовій) видавати чек, приймає продавець.

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

 

Коментарі