Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ – ОСОБАМ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю згідно спеціальної резолюції Генеральної Асамблеї ООН. Відзначення цієї дати спрямоване на привернення уваги суспільства і громадськості до проблем людей з інвалідністю, розширення їх можливостей, забезпечення інклюзії та рівності у суспільстві, захисту прав.

Саме з цією метою 03 грудня 2020 року в Обухівській міськрайонній філії Київського обласного центру зайнятості проведено вебінар для осіб з інвалідністю: “Служба зайнятості – особам з особливими потребами”. Профконсультант Наталія Дудар ознайомила учасників з державними гарантіями у сфері зайнятості, згідно з якими служба зайнятості сприяє навчанню та працевлаштуванню осіб з обмеженими фізичними можливостями, враховуючи рекомендації медико-соціальної експертної комісії. Фахівець центру зайнятості наголосила, що в умовах карантину для підвищення конкурентоспроможності шукачів роботи на ринку праці особливого значення набуває онлайн-навчання. Тому учасникам презентували проєкт «Дистанційна освіта для людей з інвалідністю», який діє у Вищому навчальному закладі «Університет економіки та права «Крок».

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Катерина Покотилова розповіла про актуальні вакансії, подані роботодавцями району для осіб з інвалідністю, рівень заробітної плати, графік роботи, соціальні гарантії для працівників та вимоги до них.

Детальніше зупинилась на вакансіях тих підприємств, де є можливість створення спеціальних робочих місць для даної категорії осіб.

На жаль, люди з інвалідністю часто залишаються наодинці зі своїми труднощами. Тому дуже важливо спільними зусиллями органів влади, роботодавців та служби зайнятості допомогти цим людям реалізувати право на працю, знайти гідну роботу, відчути себе рівноправними членами суспільства.

Коментарі