Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ПРРО: з чого розпочати?

З 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання мають можливість самостійно обирати реєстратор розрахункових операцій для використання у підприємницькій діяльності: апаратний або програмний реєстратор розрахункових операцій.

Програмний реєстратор розрахункових операцій – це програма, яка встановлюється на будь-який гаджет за вибором суб’єкта господарської діяльності – планшет, смартфон, комп’ютер, тощо, – та виконує функції класичного РРО. Програмне рішення ДПС надається безкоштовно та завантажується просто з сайту податкової служби.

Що необхідно зробити для роботи з ПРРО:

1. Отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП).
Зверніть увагу: кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС КЕП надається протягом 2 хвилин, а термін його дії – 2 роки.

2. Установити на планшет, смартфон або ПК спеціальну програму.
Зверніть увагу: безкоштовне програмне забезпечення від ДПС можна встановити за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

3. Зареєструвати касу та касирів.

4. Ввести в ПРРО товари (здійснюється введення та налаштування номенклатури шляхом сканування, внесення та імпорту даних).

5. Створюйте чеки – відкривайте зміну та починайте працювати.
Інформаційну підтримку розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі