Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

На Київщині легалізовано працю 15399 осіб, – Олександр Загорський

За результатами превентивно-роз’яснювальних заходів щодо тіньової зайнятості населення та додержання трудового законодавства, які вживають податківці Київщини, станом на 1 листопада офіційно на роботу оформлено 15399 працівників. Про це повідомив в.о. начальника податкової служби пристоличного регіону Олександр Загорський.

«Порівняно вересневим показником, кількість працівників, чия занятість оформлена згідно з законодавством, зросла на 1152 особи. Загалом з початку року обсяг виплаченої їм заробітної плати склав 72,4 млн грн, з яких до бюджету спрямовано 13 млн грн ПДФО та майже 16 млн грн єдиного внеску. Вкотре наголошую, що легальна зайнятість гарантує працівнику соціальну захищеність, зокрема, оплату лікарняних, пенсії, тощо», – зазначив Загорський.

Окремо очільник податкової служби розповів, що внаслідок роз’яснювальної роботи 454 фізичні особи зареєструвалися суб’єктами підприємницької діяльності, що принесло бюджету 1,2 млн грн ПДФО та 1,3 млн грн єдиного податку.

Нагадуємо, роботодавець повинен повідомити податкову службу про прийняття працівника на роботу. Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором в один із таких способів:

засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;

на паперових носіях разом з копією в електронній формі, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі